Waarom neemt het Amerikaanse leger de Stargate-basis onder de Rocky Mountains weer in gebruik?

Bron: http://www.ninefornews.nl/waarom-neemt-het-amerikaanse-leger-de-stargate-basis-onder-de-rocky-mountains-weer-gebruik/

Het Cheyenne Mountain Complex is één van de iconen uit de Koude Oorlog. De basis die onder de Rocky Mountains ligt moest bestand zijn tegen Sovjet-kernbommen. In het bunkercomplex bevond zich het commandocentrum van NORAD, een militaire organisatie die waakt over het luchtruim van de VS en Canada.

De basis kreeg bekendheid na de thriller War Games uit 1983 en de film Stargate uit 1994, waarin het complex wordt gebruikt voor intergalactische reizen. Bijna 10 jaar geleden werd de basis gesloten omdat het Russische gevaar was geweken, maar deze week kondigde het Pentagon aan dat Cheyenne Mountain weer in het gebruik zal worden genomen door het Amerikaanse leger.

Legerofficieren hebben gezegd dat de basis is uitgekozen om gevoelige sensoren en servers te kunnen beschermen tegen een mogelijke EMP-aanval. Het Pentagon heeft de operatie uitbesteed aan Raytheon Corporation, een bedrijf dat ook werkzaamheden verricht op de Vandenberg Air Force Base in Californië en Offutt Air Force Base in Nebraska.

In 2006 werd besloten het hoofdkwartier van NORAD en het US Northern Command te verplaatsen van Cheyenne naar Peterson Air Force Base in Colorado Springs. De bunker in Cheyenne werd aangewezen als alternatief commandocentrum.

Na de aanslagen van 11 september 2001 zijn er voor honderden miljoenen dollars aanpassingen gedaan aan het bunkercomplex. Nu wil het Pentagon de communicatie-apparatuur gaan overbrengen naar de bunker.

http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1174088.html

https://pbs.twimg.com/media/Bwby3ccCAAAMD-n.jpg:large

Lees ook: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3031041/Why-military-moving-Stargate-base-deep-Rocky-Mountains-decade-abandoned.html

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s